חיפוש מתקדם
מועצת החלב
English | عربي

ילדים חזקים לא נשברים!

 

חלב ומוצריו הם מקור טוב ביותר לסידן בתזונת ילדים ובני נוער, כך עולה ממחקר שהשווה בין ילדים גילאי 18-9 שנמנעים מחלב ומוצריו לעומת כאלה הצורכים אותם באופן קבוע. 


ילדים ובני נוער שנמנעים מצריכת חלב ומוצריו לפרקי זמן ממושכים הם בעלי צריכת סידן נמוכה יחסית לצרכני חלב ומוצריו.


מחקר נוסף חקר את היסטוריית השברים של 1,000 ילדים גילאי 15-3 ומצא ש-50 הילדים שנמנעו מצריכה של חלב ומוצריו סבלו מכמות שברים גבוהה יותר.

 

ילדים ובני נוער שנמנעים מצריכת חלב ומוצריו לפרקי זמן ממושכים הם בעלי צריכת סידן נמוכה, מדדי עצם נמוכים וסיכוי גבוה יותר לשברים, יחסית לצרכני חלב ומוצריו.


מחקר לדוגמה (מחקר מס 1) בדק צריכת סידן ממוצעת בילדים בני 18-9 שנים שצורכים או לא צורכים מוצרי חלב. 


צריכת סידן ממוצעת בקרב צרכני חלב ומוצריו עמדה על 968 מ"ג ליממה (ההמלצה היומית לגילאים אלו הינה 1,300 מ"ג סידן ליממה), לעומת 498 מ"ג בלבד אצל הנמנעים מחלב ומוצריו.


מסקנת המחקר: ילדים ובני נוער שנמנעים מצריכת חלב ומוצריו לפרקי זמן ממושכים הם בעלי צריכת סידן נמוכה, יחסית לצרכני חלב ומוצריו.

 

במחקר נוסף (מחקר מס 2), שבדק היסטוריית שברים של 50 ילדים גילאי 15-3 שנים, שנמנעו מצריכת חלב לפרקי זמן ממושכים, השווה אותה לקבוצת ביקורת שכללה נתונים של 1,000 ילדים בני אותו גיל ומאותה עיר.


המחקר מצא כי ילדים שנמנעו מחלב ומוצריו:

  • סבלו מכמות שברים משמעותית גבוהה יותר, יחסית לילדים שצורכים חלב ומוצריו.
  • סבלו יותר שברים יחסית לקוהורט (ילדים באותם גילאים ובאותו מקום) שלהם באוכלוסיה.

 

הטבלה להלן מתארת את מספר השברים בילדים שנמנעו מחלב ומוצריו לעומת מספר שברים צפוי באוכלוסייה שצרכו חלב ומוצריו (באותו קוהורט באוכלוסיה):


גיל בשנים

מס שברים מדווח

מס שברים צפוי

0-2.9

9

1.97

3-4.9

5

2.08

5-6.9

4

1.99

7-8.9

4

1.15

9-10.9

0

0.8

11-13

0

0.45

סה"כ

22

8.4

 

 1) Gao, X., P.E. Wilde, A.H. Lichtenstein, and K.L. Tucker. Meeting adequate intake for dietary calcium without dairy foods in adolescents aged 9 to 18 years (National Health and Nutrition Examination Survey 2001-2002). J. Am. Diet. Assoc. 106: 1759-1765, 2006.

http://www.researchgate.net/

 

 

2) Goulding, A., J.E.P. Rockell, R.E. Black, A.M. Grant, I.E. Jones, and S.M. Williams. Children who avoid drinking cow’s milk are at increased risk for prepubertal bone fractures. J. Am. Diet. Assoc. 104: 250-253, 2004.



קישורים
מופעל באמצעות מגוון אפקט